Certifikace
Menu

Bezpečnost potravin

IFS, BRC, FSSC, ISO 22000 – systém řízení bezpečnosti potravin

Certifikace podle standardu IFS se týká bezpečnosti výrobků, dodržování legislativních požadavků a systému managementu jakosti. Standardy byly navrženy tak, aby pomáhaly organizacím zajistit splnění požadavků zákazníků.

Certifikace FSSC 22000 je založena na stávajících ISO normách a je plně uznávanou organizací GFSI (Global Food Safety Initiative). Certifikace je také uznávána obchodními řetězci jako věrohodný důkaz o efektivním plnění požadavků na bezpečnost potravin.

Pomůžeme vám zavést tyto normy a díky tomu budete mít v pořádku:

IFS

Organizace IFS (Internatinal Featured Standards) je organizací, která spravuje mezinárodní standardy IFS Food, IFS Logistics, IFS Cash & Carry, IFS HPC a IFS Brokers.

Certifikace dle standardu IFS se týká bezpečnosti výrobků, dodržování legislativních požadavků a systému managementu kvality. Standardy byly navrženy tak, aby pomáhaly organizacím zajistit splnění požadavků zákazníků. jedná se o mezinárodně uznávaný. Norma IFS Food je standardem pro hodnocení dodavatelů a výrobců potravinářských výrobků do velkoobchodních i maloobchodních organizací. Pro koho je tento standard určen:

FSSC 22000

Food Safety System Certification představuje kompletní schéma certifikace pro plnění požadavků na bezpečnost potravin. Certifikace FSSC 22000 je založená na existujících ISO normách a je plně uznávána organizací GFSI (Global Food Safety Initiative). Certifikace je též uznávána obchodními řetězci jako věrohodný důkaz o efektivním plnění požadavků na bezpečnost potravin. Schéma FSSC 22000 se skládá ze samotné normy ISO 22000, sektorově specifických požadavků (PRPs) a specifických požadavků FSSC 22000. Systém FSSC 22000 je určen k certifikaci systémů pro bezpečnost potravin u výrobců zaměřených na výrobu či zpracování živočišných produtků, rostliných produktů podléhajících zkáze, výrobky s dlouhou trvanlivostí, výroba obalů pro potravinářství, jiné ingredience a doplňky jako aditiva, vitamíny, bio-kultury

HACCP

HACCP neboli Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů je dnes již povinným nástrojem pro výrobce potravin, který napomáhá předcházet rizikům v oblasti bezpečnosti potravin. Systém HACCP je určen pro všechny subjekty pracující v oblasti výroby, správy, manipulace a distribuce, skladování a prodejem koncovému spotřebiteli. Systém HACCP se skládá ze 7 hlavních bobů:

Vypracování dokumentace a vedení záznamů Rádi vám pomůžeme se zavedením normy HACCP ve vaší firmě.

Poptávkový formulář

* - povinné položky